38 találat arra, hogy "felmérés"
A 2009-es magyar táplálkozási felmérés eredményei
2009-ben a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal országos, reprezentatív táplálkozási felmérést végzett, amelyben vizsgálta a hazai felnőtt lakosság élelmiszer-fogyasztási, étrendkiegészítő-szedési szokásait (ebből számította az energia-, tápanyagfelvételi adatokat) az élelmiszer-biztonsági kockázat becslése érdekében, amelyet a népegészségügy területén végzett munkában tudna hasznosítani. Ennek a vizsgálatnak a legfontosabb eredményeiről számolunk be.
2013/10/01
Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára?
A gyermekkor életünk aktív fizikai és szellemi fejlődésének szakasza, így az ehhez szükséges tápanyagokat nem csupán a megfelelő minőségű ételekkel, ám egy kiegyensúlyozott étkezési ritmus révén is biztosítani kell a gyermek részére.
2015/07/23
Az elégtelen folyadékfogyasztás következményei idős emberek esetében
A leggyakoribb időskori betegségek és az elégtelen folyadékellátottság gyakran összefüggnek.
2015/08/31
A személyi edzés
A személyi edzés napjaink fitnesz trendjeinek fontos eleme. Nem véletlenül, hiszen szakember segít személyre szóló edzésprogramod kialakításában és az edzésekben is.
2015/08/18
Testmozgás 1-es típusú cukorbetegség esetén
1-es típusú cukorbetegség esetén a kezelés alapja az inzulinadagolás, az étrend és a fizikai aktivitás összehangolása. A megfelelő és rendszeres testmozgás segíthet az általános erőnlét javításában, és egyenletesebb vércukorszintet eredményezhet, valamint fontos szerepe lehet az érrendszeri szövődmények megelőzésében.
2015/07/17
Leggyakoribb, óriási, növekszik… mit jelent a statisztika?
Melyik érthető jobban: „a stroke prevalenciája 2,6%” vagy „az Egyesült Államokban átlagosan 40 másodpercenként agyi érbetegség következtében hal meg valaki”? Néhány szám betegségekről, veszélyeztető tényezőkről, megelőzésről.
2013/10/01
Sócsökkentő praktikák
A magasvérnyomás kezelésében az étrend is kiemelt szereppel bír. A nátrium, amely a konyhasó egyik összetevője, vízvisszatartó hatása révén fokozza a vérnyomást, ezzel a szív munkáját nehezíti. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Tippeket adunk arra, hogy miként csökkentheti mégis az étrendben található felesleges só-, vagyis nátrium mennyiségét.
2013/10/02
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
2015/09/11
Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain?
Mára szinte általános tényként könyveljük el, hogy minket, felnőtteket számos helytelen táplálkozási szokás és ebből eredő betegség sújt, de vajon gondolunk-e arra, hogy gyermekeinknek nem kötelező ezeket a szokásokat átvenni?
2015/08/17
Mit tehetünk a gyermekeket is veszélyeztető elhízás ellen?
Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy felnőttkorban már igen nehéz megfordítani az elhízás mókuskerekét, de mit tehetünk azért, hogy gyermekeinknek legyen esélye elkerülni ezt a „járványt”?
2015/08/06